Twentse woningcorporaties presenteren verduurzamingsprojecten voor toekomstbestendige woningvoorraad 

Energie en wonen Nieuwe waarden

Marlien Sneller (zij/haar)

Transitiemaker

WoOn

In de regio Twente werken 16 woningcorporaties gezamenlijk aan de verduurzaming van hun woningvoorraad. Dat doen zij volgens de ‘koploper-snelle volger-peloton-aanpak’, die ze samen met Squarewise ontwikkelden. En die aanpak wérkt, bleek wederom tijdens de WoON Duurzaamheid Kennisbijeenkomst.

Koplopers presenteerden hun projecten: van klimaatadaptieve maatregelen tot het aanleggen van een bodemlus met zeer lage temperatuur. Snelle volgers gaven te kennen aan welke van die projecten zij navolging willen geven.  

Samen verduurzamen? Omarm de verschillen en maak gebruik van elkaars innovatie- en opschalingskracht. Het grote voordeel van deze manier van werken: alle corporaties kunnen in hun eigen tempo aan de slag. Koplopers steken hun energie en tijd in nieuwe projecten. Snelle volgers liften mee op de opgedane inzichten, en het peloton implementeert succesvolle oplossingen op grotere schaal. Zo maakt iedereen optimaal gebruik van elkaars kennis en innovatiekracht. En worden duurzame oplossingen sneller opgeschaald.