Transitiemakers
voor een duurzame samenleving

Wij zetten ons dag en nacht in voor een leefwereld van verschil. Ongeacht welke rol we binnen Squarewise vervullen. Hoe we duurzame transities willen versnellen, hebben we vastgelegd in onze Theory of Change.

Ontdek ons verhaal

Benieuwd naar onze transitie naar een zelfsturende, sociale onderneming?

Ontdek ons verhaal

Benieuwd naar onze transitie naar een zelfsturende, sociale onderneming?

1 / 3

Voor een leefwereld van verschil

Squarewise is in 2000 opgericht met het idee dat mensen op het soms letterlijke, soms figuurlijke, plein samenkomen. En dat we door uitwisseling van perspectieven en gedachten samen kunnen bouwen aan wijsheid. Ook vandaag de dag werken we met een interdisciplinair team samen met een breed scala aan stakeholders, en treffen we elkaar om gezamenlijk de meest complexe en prangende vraagstukken van vandaag en morgen aan te pakken.

2 / 3

Sociale Onderneming

In 2019 werd Squarewise ingeschreven in het register van sociale ondernemingen. Daarmee onderstrepen we dat we impact boven winst stellen. Voor Squarwise spreekt dit eigenlijk vanzelf: je kunt geen transities versnellen als je de hele dag je geld zit te tellen. Social Enterprise NL moedigt bedrijven niet alleen aan de principes van sociaal ondernemen te onderschrijven, maar daagt ook uit dat te laten toetsen door een Review Board.

Onderstaand zijn alle gerelateerde documenten te vinden.

3 / 3

Zelfsturend en Steward Owned

Squarewise werd in 2020 steward owned. Dit betekent dat Squarewise niet in het bezit is van een of meerdere eigenaren, maar op zichzelf bestaat en dus een zelfsturende en horizontale organisatie is. Met het wijzigen van de eigendomsstructuur wordt een nieuwe stap gezet in de organisatieverandering. Het team beslist ook over de bestemming van winst. Naast reserves worden bestemmingen gevonden die passen bij de Theory of Change van Squarewise. Daarin is onze visie dat Squarewise bijdraagt aan ‘een zelfvoorzienende gebouwde omgeving die een positieve bijdrage levert aan het welzijn van haar inwoners en natuurlijke omgeving’.

Accepteer marketing cookies
om deze video te bekijken.

Wij strijden voor een egovrije & ecovriendelijke wereld

Lef

We zijn onconventioneel. We durven het anders te doen. Systemen te doorbreken. Mensen uit te dagen. Verder te kijken. Uit te proberen. Alleen zo kunnen we veranderen.

Liefde

We creëren een veilige basis voor de opdrachtgever en voor elkaar, en begeleiden op een warme manier. We werken vanuit liefde en energie, op basis van verbinding en vertrouwen. We zijn sensitief voor wat eenieder van ons nodig heeft.

Onbaatzuchtig

We redeneren altijd vanuit het grotere gemeenschappelijke belang. Wij staan ten dienste van de samenleving. Om met elkaar een mooiere wereld te creëren. Wij helpen elkaar ontwikkelen.

Eigenwijs

We durven te staan voor wie we zijn en waar we in geloven. We zien de nieuwe wereld voor ons. We prikkelen jouw nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht.