Over Ons

Missie


De missie van Squarewise is het versnellen van transities naar een duurzamere samenleving. In icoonprojecten met opdrachtgevers willen wij laten zien hoe het anders kan en hoe we de wereld beter kunnen maken. We zijn een business partner voor bedrijven die een voorsprong willen nemen in de nieuwe wereld. We adviseren overheden hoe zij transities kunnen versnellen en ondersteunen netwerken in het realiseren van icoonprojecten. Daarnaast weten wij op een creatieve en soms confronterende manier verschillende belanghebbende partijen te verbinden, om zo echt een duurzame transitie te bewerkstelligen.

Kennis van zaken


Sinds 2000 houdt Squarewise zich bezig met innovatie- en duurzaamheidsvraagstukken. Door naar het systeem rondom een organisatie te kijken, helpen we lange termijn waarde te creëren. We werken vanuit de overtuiging dat je kennis van zaken moet hebben om op de juiste manier processen te kunnen beïnvloeden. Onze vaste samenwerking met Associate Transitiemakers stelt ons in staat altijd over deze kennis te beschikken. Daarnaast geloven wij dat het van het grootste belang is om de energie en betrokkenheid van jonge professionals te benutten bij het versnellen van duurzame transities. Het is onze overtuiging dat er in de nabije toekomst steeds meer transitiemakers nodig zijn. Mensen die over organisatiebelangen heen kunnen kijken, sterke visionaire en verbindende eigenschappen hebben en intrinsiek gemotiveerd zijn om (netwerken van) organisaties te begeleiden naar een nieuwe wereld. Daarom leiden wij pas afgestudeerden op tot Transitiemakers in Opleiding (TiO’s).

Dit zijn wij


Bij Squarewise inspireren we elkaar om vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. Squarewisers zijn eigenwijs, ondernemend en hebben een passie voor duurzaamheid. Wij zijn teamspelers die altijd openstaan voor de kennis en inzichten van de mensen met wie we in contact komen. Wij houden ervan om doorbraken te realiseren op het gebied van complexe maatschappelijke en organisatorische uitdagingen.

De Transitiemakers in Opleiding (TiO’s) dagen wij uit om de benodigde vaardigheden voor het sturen van transities te ontwikkelen. Naast trainingen en persoonlijke begeleiding, krijgen de TiO’s relatief snel verantwoordelijkheid in projecten.

Als jong team zijn we ondernemend ingesteld. We geloven dat een wereld in verandering andere vaardigheden vraagt. Denken met je hart, durven samen te werken, openheid en lef.

Wij onderscheiden ons in creativiteit en daadkracht. Wij zijn degenen die nét dat stapje verder gaan dan verwacht. Kritische vragen stellen, buiten de gebaande paden gaan en de handen uit de mouwen steken doen we graag. Gevarieerd qua achtergrond maar eensgezind qua persoonlijkheid: vakinhoudelijk gedreven, communicatief vaardig en overtuigd van de kracht van samenwerking.

Team


Saskia Tegnell

Saskia Tegnell

Transitiemaker
tegnell[at]squarewise.com
+31 6 38 49 75 82

Nadine Troost

Nadine Troost

Transitiemaker
troost[at]squarewise.com
+31 6 57 79 23 27

Marlies Franssens

Marlies Franssens

Inspiratiemaker | Kwartiermaker LEV
franssens[at]squarewise.com
+31 20 447 39 25

Wanda van Enst

Wanda van Enst

Transitiemaker
vanenst[at]squarewise.com
+31 20 447 39 25

Dian Kroes

Transitiemaker 
kroes[at]squarewise.com
+31 (0)6 57 14 64 23

Marcel Heskes

Marcel Heskes

Transitiemaker | Directeur
heskes[at]squarewise.com
+31 (0)6 53 80 50 95

Jeske Zonneveld

Jeske Zonneveld

Transitiemaker
zonneveld[at]squarewise.com
+31 6 48 07 33 04

Niels Rood

Niels Rood

Associate Transitiemaker
rood[at]squarewise.com
+31 6 17 17 52 00

Marlien Sneller
Nadine Troost

Aron Klapwijk

Onderzoeksstagiair
klapwijk[at]squarewise.com
+31 20 447 39 25

Marlien Sneller

Transitiemaker
sneller[at]squarewise.com
+31 6 83 36 73 82

Sophie Pahud

Onderzoeksstagiair
pahud[at]squarewise.com
+31 20 447 39 25

Leonie van der Steen
Marlien Sneller

Leonie van der Steen

Transitiemaker | Directeur
vandersteen[at]squarewise.com
+31 (0)6 13 08 04 90

Lisa van Welie

Transitiemaker
vanwelie[at]squarewise.com
+31 20 447 39 25

Willem Wiskerke

Transitiemaker
wiskerke[at]squarewise.com
+31 20 447 39 25

Vacatures


Op dit moment zoeken we een Stagiair Communicatie. Laat het ons voor 22 april weten als je geïnteresseerd bent! 

Verder hebben we op dit moment hebben geen vacatures open staan. Mocht je geïnteresseerd zijn om met ons samen te werken, houd de website dan goed in de gaten.

Ben je student en ben je geïnteresseerd om een (afstudeer-)stage bij ons te doen, dan kan je altijd contact opnemen met Marlies Franssens.

Adres

Pand Noord
Meeuwenlaan 100
1021 JL Amsterdam

Contact

Marlies Franssens
info@squarewise.com
+31 (0) 20 447 39 25

Volg ons