Provincie Zuid-Holland zet volgende stap in doorbraakprojecten voor biobased bouwen

Circulair en biobased bouwen Duurzame strategieën & beleid Mensen verbinden & begeleiden Vernieuwing realiseren

Leonie van der Steen (zij/ haar)

Transitiemaker

Charlotte Derksen (zij/ haar)

Transitiemaker

220908_PZH_Netwerkbijeenkomst_BiobasedBouwen_HaagsHoog_BKFF-0010

Onder leiding van transitiebegeleiders Leonie van der Steen (Squarewise) en Jan Rotmans (DRIFT for transition) vond een netwerkbijeenkomst voor het thema ‘Biobased Bouwen Zuid-Holland’ plaats op donderdag 8 september in de Haags Hoog te Den Haag. In de afgelopen maanden zijn transitiepaden uitgewerkt, nu was het tijd om die inzichten om te zetten in actie. En de voorbereiding betaalde uit!

In samenwerking met DRIFT werken wij voor de Provincie Zuid-Holland aan het stimuleren van ‘Biobased Bouwen’, o.a. voor de 200.000 woningen die in de provincie tot 2030 gebouwd gaan worden. Eind 2020 is er al een netwerk opgezet waarmee een transitieagenda is opgesteld. De toekomstvisie van biobased bouwen voor de Provincie Zuid-Holland is rond, het wordt nu tijd om de nodige transitiepaden en vervolgstappen te bepalen om dit te behalen. Met het inzetten van doorbraakprojecten zullen we de transitie naar Biobased Bouwen gaan versnellen binnen de provincie.

Tijdens de bijeenkomst kwamen we tot drie doorbraakprojecten die in het nieuwe jaar starten. We maken biobased optoppen eenvoudiger. Er komen meerdere collectieve verwerkingshubs voor vezels. En door gezamenlijk grootschalig in te kopen, creëren we vertrouwen en zekerheid voor innovatoren om te investeren in fabrieken. Met talrijke, nieuwe voorbeeldprojecten komt biobased bouwen in Zuid-Holland in versnelling!