Leonie van de Steen in interview provincie Zuid-Holland over biobased bouwen

Circulair en biobased bouwen Mensen verbinden & begeleiden

Leonie van der Steen (zij/ haar)

Transitiemaker

Leonie-van-der-Steen-scaled-pzl9vsaggy90n4i1bi1b24gn3sxwx7gz5dna3awdps

Tijd voor verandering

In 2050 100% circulair zijn, dat wil de provincie Zuid-Holland. De transitie naar deze circulaire samenleving doorlopen we samen. Het vraagt om veranderingen die op lange termijn zullen leiden tot nieuwe maatschappelijke structuren, instituties, netwerken, opvattingen en praktijken.

Vernieuwersnetwerk ‘Biobased Bouwen’

Squarewise werkt samen met DRIFT voor de Provincie Zuid-Holland aan het stimuleren van ‘Biobased Bouwen’, o.a. voor de 200.000 woningen die in de provincie tot 2030 gebouwd gaan worden. Eind 2020 is er al een netwerk opgezet waarmee een transitieagenda is opgesteld. De toekomstvisie van biobased bouwen voor de Provincie Zuid-Holland is rond, het wordt nu tijd om de nodige transitiepaden en vervolgstappen te bepalen om dit te behalen.

Egovrije & ecovriendelijke wereld

Benieuwd waar Zuid-Holland nu staat en welke lessen er geleerd zijn? Leonie van der Steen werd geïnterviewd door de provincie over haar rol in de biobased transitie. Als transitiemaker brengt Leonie de belangen van alle ketenpartijen in kaart en verenigt deze om tot een “egovrije & ecovriendelijke wereld” te komen. “Overheden, zoals de provincie, moeten toewerken naar een integrale visie, waarin circulair en biobased een belangrijke rol hebben.”

Lees het volledige interview hier