Project Afgerond

Transitiemaker Training – Vierdaagse training voor een nieuwe generatie transitiemakers

Nieuwe waarden Mensen verbinden & begeleiden

De uitdaging

De wereld verandert en transities op het gebied van duurzame energie, circulaire economie of mobiliteit worden steeds complexer én belangrijker. Wij geloven in de veranderkracht van young professionals. Daarom ontwikkelden wij samen met DRIFT en SustainableMotion een training om een nieuwe generatie transitiemakers te bewapenen met skills & kennis, zodat zij hun eigen rol in de transitie kunnen bepalen

Het team

Nadine Troost (zij/haar)

Transitiemaker

Jeske Zonneveld (zij/ haar)

Transitiemaker

Partner(s)

sustainable motion logo

Onze oplossing

De vierdaagse training verbindt wetenschappelijke kennis, praktijkervaring en persoonlijke groei. Speciaal voor young professionals die zich willen ontwikkelen op het gebied van transitiedenken, -skills, -theorie en praktijkcasussen. Elke dag staat in het teken van de verschillende inhoudelijke en praktische onderdelen die van jou een transitiemaker maken. Per dag wordt een nieuw onderwerp behandeld, maar er is altijd één hoofdthema en dat is je eigen ontwikkeling. Aan de hand van je persoonlijke ambities kijken we samen hoe jij de theorie het beste kan toepassen. En ook de training zelf staat niet stil in de ontwikkeling. Op basis van feedback met DRIFT en Sustainable Motion wordt het programma doorlopend verbeterd.

 

 • Transitietheorie I

  Deze eerste trainingsdag staat in het teken van de grondbeginselen van transitietheorie en systeemdenken. In een interactieve sessie leer je niet alleen alles over de basis van transitiedenken, maar maken we ook direct de vertaalslag naar jouw eigen ambities.
 • Transitietheorie II

  Tijdens de tweede trainingsdag duiken we dieper in de theorie én behandelen we de noodzakelijke transitieskills die je nodig hebt om een succesvolle bijdrage te leveren aan een geslaagde transitie. Ook handig binnen je huidige werkzaamheden
 • Praktijkcasus

  Tijd om de handen uit de mouwen te steken! Dag drie staat in het teken van de praktijk. Door middel van een actuele case ontdek jij wat de verschillende rollen binnen de transitie betekenen. Doordat we meteen de vertaalslag maken naar jouw eigen situatie, kun jij je nieuwe kennis direct toepassen.
 • Transitiemanagement

  Tijdens de laatste trainingsdag gaan we in op het sturen of managen van transitieprocessen naar een duurzame wereld. Je leert je eigen visie te vormen en concrete stappen te formuleren, zodat je alle kennis en inzichten van de training succesvol kunt implementeren binnen je eigen situatie.
transitiemaker-training

AANMELDEN

Heb je ongeveer 1-6 jaar fulltime werkervaring? Ben je jonger dan 36 jaar? En wil jij een Transitiemaker worden? Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de onderstaande link.