Squarewise beschermt 1000 m2 natuur in Gelderland via ‘Woudfunding’

biodiversiteit Voedsel en landbouw

Met een donatie van € 5.000 doet Squarewise mee aan de Woudfunding actie die de Partij voor de Dieren initieerde. Met het geld dat de PvdD ophaalt worden hectares natuur gekocht die Staatsbosbeheer verkoopt. In totaal bezit Staatsbosbeheer 273.000 hectare natuur. Daarvan doet Staatsbosbeheer 400 hectare in de verkoop. De Partij voor de Dieren wil zoveel mogelijk meters kopen, zodat de gebieden behouden worden. In 2013 leidde een soortgelijke actie al tot succes; de overheid zag toen af van de veiling van 34 hectare bij Daarle. Nu heeft Staatsbosbeheer aangekondigd met de opbrengst grond te willen kopen voor uitbreiding elders.

Squarewise wordt geen eigenaar van de grond; dat wordt de Partij voor de Dieren, die ook de verantwoordelijkheid heeft voor het beheer van de gronden.

Woudfunding Certificaat Partij voor de Dieren

Squarewise-directeur Leonie van der Steen: ‘Dat Staatsbosbeheer kennelijk grond moet afstoten om elders te kunnen kopen, geeft wel te denken. We doen graag mee aan een actie die juist voor meer natuur zorgt in dit land; als we alles financieel blijven benaderen raken we steeds verder uit koers. Tegenover elke meter natuur staat zeven meter grond die wordt geëxploiteerd. Met onze donatie willen we bijdragen aan de actie, maar ook aan de discussie. Er zijn echt meer waarden dan alleen financiële.’