MicroBattle 2019

MicroBattle 2019

10-10-2019

Winnaars MicroBattle 2019 bekend

AMNEC is winnaar van de MicroBattle 2019!  AMNEC over de MicroBattle: “De afgelopen drie weken streed team ANMEC met andere organisaties en bedrijven om de wisseltrofee van de MicroBattle: samen met kleine acties veel duurzame impact maken. We verzamelden punten met o.a. vegetarisch eten, zwerfafval oprapen, anderen helpen en vreemden complimenteren. Het leverde interessante discussies, mooie verhalen en duurzamere gewoontes op. Maar bovenal: plezier! We willen iedereen bedanken die zich liet activeren om ook een duurzame actie te doen. Samen met Nudge en Squarewise gaan we onderzoeken hoe de MicroBattle ook in te zetten is voor scholen. De wisseltrofee krijgt een ereplaats in onze Groene Wand in de NatuurMediatheek!”

#MicroBattle winnaars AMNEC

De MicroBattle werd voor de derde keer op rij georganiseerd door Nudge en Squarewise. Er deden veel organisaties aan mee, waaronder het Rijksvastgoedbedrijf met 15 teams! Op nummer drie is Van Hall Larenstein geëindigd en op nummer twee Too Good To Go. In het overzicht hieronder kan je zien welke organisatie het beste scoorde op elk individueel onderdeel.

MicroBattle 2019 Winnaar per onderdeel

 


23-09-2019

De strijd is inmiddels volop losgebarsten! Van te voren hebben wij spelregels opgesteld, maar er zijn, zo merken wij zelf binnen ons eigen team, altijd twijfelgevalletjes. We horen graag waar jullie discussie over hebben gehad!

Wat betekenen alle punten?

1. Voor elke dag dat je geen vlees of vis hebt gegeten krijg je een punt

Je mag dus ook niet een maaltijd met vlees én vis eten! De enige dieren die je geen punten kosten als je ze eet zijn insecten, omdat je daarmee het milieu niet zo belast.

2. Voor elke dag dat je minstens 3 stuks zwerfafval hebt opgeraapt krijg je een punt

Voor dit punt hanteren we de definitie ‘al het afval dat rondslingert op plekken die daar niet voor bestemd zijn, zoals op straat, in de berm, op het strand of in natuurparken’. Daarbij moet het afval al op die plekken hebben gelegen, ook voordat jij voorbij kwam. Iets op straat gooien om het vervolgens weer op te rapen telt dus niet! Als je ze hebt opgeraapt gooi je ze in een afvalbak. Het liefst zo gescheiden mogelijk!

3. Voor elke dag dat je geen wegwerpartikelen hebt gebruikt krijg je een punt

Een wegwerpartikel is een gebruiksartikel dat niet geschikt is voor hergebruik, maar bedoeld is om slechts eenmalig of gedurende één gebruiksperiode te gebruiken waarna het weggeworpen of gerecycled wordt. Vaak zijn wegwerpartikelen gemaakt van plastic, papier of karton. Maar ook ‘duurzame’ wegwerpartikelen mag je niet gebruiken!

We zijn streng. Zijn er herbruikbare alternatieven? Dan is er geen reden om iets anders te gebruiken. Zo zijn óók papieren zakdoekjes (ja zelfs als je verkouden bent!), koffiecups voor de nespresso machine, wattenstaafjes, tampons, een printje omdat je dat lekkerder vindt lezen, aluminium- of plastic folie, servetten, bakjes waarin je afhaal- of bezorgeten zit, scheermesjes, niet-oplaadbare batterijen, wegwerpcamera’s en wegwerpponcho’s allemaal wegwerpartikelen! We dagen je uit streng te zijn voor jezelf.

Vooralsnog hebben we nog maar 2 uitzonderingen (en we dagen jullie uit er meer te vinden) gevonden van artikelen die wellicht wel direct weggegooid worden, maar waar het gewoonweg niet makkelijk is om een alternatief te vinden: wc-papier en condooms.

Voor de goede orde: verpakkingsmaterialen rekenen we voor het gemak even niet mee, anders blijkt dit punt echt onmogelijk.

4. Voor elke dag dat je geen nieuwe spullen hebt gekocht krijg je een punt

Onder spullen valt alles behalve voedsel, medicijnen en verzorgingsproducten. ‘Mag ik dan wel een verjaardagscadeautje kopen voor mijn collega die 28 september jarig is?’ Nee, dan krijg je geen punt! Tenzij je hem of haar iets geeft om te doen zoals een kaartje voor een voorstelling, een etentje of een nieuw kickboks abonnement. Ook leuk toch? Tweedehands spullen mogen dus wel! De nadruk ligt hier op het kopen van nieuwe spullen.

5. Voor elke dag waarop je tenminste één persoon ergens mee hebt geholpen (waar je niet voor betaald krijgt) krijg je een punt

Je kunt mensen met hele grote of hele kleine dingen helpen. Hulp kan variëren van een omgevallen fiets oprapen tot iemand helpen verhuizen of een lift geven. Zolang je jezelf maar geen puntje toekent als je bijvoorbeeld in een winkel werkt en iemand helpt bij het uitzoeken van de perfecte outfit. Of als je bij een koffiebedrijf werkt en je iemand helpt een koffieautomaat te kopen waarmee ze hele lekkere koffie kunnen zetten.

6. Voor elke dag waarop je minstens één onbekende een compliment hebt gegeven krijg je een punt

Je krijgt een punt als je een compliment geeft aan iemand die je niet kent. Dat mag live, maar ook digitaal. Een goede online review achterlaten voor dat restaurant waar je zo lekker hebt gegeten levert je dus ook een punt op.

7. Voor elke dag waarop je minstens 2 uur aaneengesloten geen internet hebt gebruikt  (tijdens de uren dat je wakker was) krijg je een punt

Het gaat hier om het 2 uur lang onbereikbaar zijn via internet. Niet via je telefoon, je laptop, je iPad, je computer of elk ander device waarop je internet hebt. Wanneer je niet ieder moment afgeleid kan worden door mails, appjes, social media updates of andere pushberichten, ben je veel meer aanwezig bij wat je op dat moment aan het doen bent. Je mag ondertussen dus wel telefoontjes opnemen, muziek luisteren, of op je ipad of computer werken, maar je 4G of wifi moeten uitstaan.

Hoewel het werken op je laptop (bijvoorbeeld voor het maken van een ingewikkelde presentatie) je geen puntje kost terwijl je niet met het wereldwijde web verbonden bent, raden we het aan om ook dat in die twee uur tot een minimum te beperken. Het geeft echt ruimte in je hoofd en frisse energie om even te disconnecten!

8. Voor elke dag waarop je minstens één keer de duurzaamste variant van mobiliteit hebt gekozen krijg je een punt

Rijd je meestal met de auto naar werk/sportschool/hobbyclub/o.i.d., maar kan je ook met de trein? Kies de trein! Ga je met de bus naar het station, je ouders, etc., maar kan je ook met de fiets? Kies de fiets! Gebruik je meestal de lift, maar kan je ook gewoon traplopen? Kies (en dan wel de hele dag hè) de trap!

Bonus: Voor elke dag dat je minstens één persoon activeert om een punt te scoren voor de Microbattle krijg je een punt

Activeer je minstens 1 persoon, dan krijg je ook 1 puntje. Maar hoe meer mensen, hoe meer impact we met z’n allen kunnen hebben, dus nodig zoveel mogelijk mensen uit een keer met je mee te doen!

Nudge schrijft geregeld blogs over alle punten. Ga naar nudge.nl/blog/.


MicroBattle 2019

(For English see below)

Het is weer tijd om de kleine idealistische daden te vieren! Voor het derde jaar op rij organiseert Squarewise in samenwerking met Nudge de MicroBattle. Doe jij (weer) mee?

De MicroBattle is dé challenge waar we met zoveel mogelijk mensen samen het verschil maken door eenvoudige kleine acties uit te voeren. Je speelt samen met een team van collega’s tegen andere organisaties.

We dagen je uit om samen met jouw organisatie vanaf 18 september mee te doen aan de #MicroBattle 2019. Drie weken lang kan je op acht verschillende duurzame en sociale punten scoren. Je houdt je score zelf bij in een app die wij speciaal hiervoor ontwikkeld hebben. Scoort jouw team de meeste punten? Dan gaan jullie er vandoor met de felbegeerde wisseltrofee!

Organisaties als VandebronMourik, Gispen en Café de Ceuvel gingen je al voor!

Hoe kan je punten scoren?

Door bijvoorbeeld per dag…

…minstens 3 stuks zwerfafval op te rapen
…alleen vegetarisch te eten
…minimaal 2 uur geen internet te gebruiken op je telefoon
…elke dag iemand te helpen

Doe ook mee!

Hoe meer teams er meedoen, hoe groter de impact. Zijn jullie er klaar voor?

Meedoen aan de MicroBattle kost €500,- per team van maximaal 15 personen. Dit is inclusief:

  • Deelname aan de MicroBattle
  • Inspirerende content waarin de impact van kleine acties wordt toegelicht voor alle deelnemers
  • Gebruik van de speciaal ontwikkelde MicroBattle app
  • Exposure voor jouw organisatie via de kanalen van Nudge en Squarewise
  • Een ontzettend tof eindevent waar het het hele team welkom is!

Geïnteresseerd? Laat het ons dan snel weten om je van deelname te verzekeren en sluit je aan bij een netwerk van gemotiveerde mensen! Je kunt contact opnemen met Marlies (franssens@squarewise.com of via 020-447 39 25).

 

Micro Battle in het kort:

MicroBattle 2019

 


Sustainability – we are all in some way involved with it. Not only do organizations work towards ambitious sustainability goals, in our personal lives we also strive for highly idealistic ambitions. Too often we do not see direct results from these efforts, and it can make us feel discouraged. That’s why it is time to celebrate the small idealistic deeds again!

For the third time Squarewise and Nudge are organizing the MicroBattle. Will you be part of it (again) this year?

We are challenging you to join the MicroBattle with your organization. The #MicroBattle 2019 starts September 18, the following three weeks you’ll be able to collect points on eight different sustainable and social challenges. You’ll note your own score in our freshly developed app. If your team collects the most points, your organization will be honored with the much desired trophy!

The MicroBattle is about making a difference by doing simple and small actions with as many people as possible. Together with your colleagues, you’ll compete against other organizations.

How can you earn points?

For example by…

…picking up at least three pieces of garbage
…only eating vegetarian
…not using your phones internet for at least two hours
…helping someone else every day

Join the challenge!

The more teams participate, the bigger the impact. Are you ready for it?

Participation in the MicroBattle costs €500,- per team (with a maximum of 15 members). This includes:

  • Participation in the MicroBattle
  • Inspiring content explaining the impact of small actions
  • Use of the special MicroBattle app
  • Exposure for your organization through the channels of Nudge and Squarewise
  • An awesome final event for the whole team!

Interested? Let us know and join a network of motivated people! Get in touch with Marlies (franssens@squarewise.com or 020-447 39 25).

#MicroBattle, #SquarewiseInitiatief

Adres

Pand Noord
Meeuwenlaan 100
1021 JL Amsterdam

Contact

info@squarewise.com
+31 (0) 20 447 39 25

Volg ons

Logo Code Sociale Onderneming