Bewoners werken samen met gemeente Wijchen aan warmtetransitie

Energie en wonen Nieuwe waarden Duurzame strategieën & beleid Mensen verbinden & begeleiden

Marcel Heskes (hij/ hem)

Transitiemaker

Niels Rood (hij/ hem)

Transitiemaker

Rafael Heredia (hij/ hem)

Transitiemaker

wijchen

Zaterdag 10 september bezochten meer dan 100 bewoners een bijeenkomst over de toekomstige warmtevoorziening in Wijchen. De grote betrokkenheid betekende voor de gemeente een sterke indicatie dat energiezekerheid juist nu voor iedereen zeer belangrijk is. 

Tijdens de bijeenkomst deelden de bewoners in kleine groepen hun zorgen en uitdagingen over het stoppen met aardgas. Vervolgens lieten we hen gezamenlijk zelf nadenken over potentiële oplossingen. Er kwam van alles aan de orde: van windmolens op het dak tot drijvende kerncentrales. We vinden het van belang dat de aanpak van de gemeente aansluit op de voorkeuren en behoeften van de bewoners. Zo worden de plannen beter en concreter. Het is dan ook mooi om te zien dat zoveel ideeën en suggesties zijn opgehaald!

Eind september gaat het gemeentebestuur in gesprek over de input van deze bijeenkomst. In oktober volgt een nieuwe participatiebijeenkomst voor bewoners, waarbij we verder nadenken over mogelijke oplossingen. En we nemen ook de uitkomsten van de zitting van het gemeentebestuur in combinatie de inzichten van specialisten mee.