Ontmoet Pepijn Jonkman: stagiair bij het Wijkkompas

team Wijkkompas
Philippe Gerretsen Vincent Oberdorf

Deze week is Pepijn Jonkman bij Squarewise begonnen als stagiair. De komende maanden werkt hij aan het project Wijkkompas. In samenwerking met Stroomversnelling zal Pepijn de technisch-economische aspecten van de ontwikkelde methodiek aanvullen en door ontwikkelen. Zo biedt het Wijkkompas nog meer inzicht en houvast voor projectteams van aardgasvrije wijken. 

Aan de UvA heeft Pepijn eerst de bachelor Culturele antropologie & Ontwikkelingssociologie gestudeerd, gevolgd door een master Beleid, Communicatie & Organisatie aan de VU. Deze master is zo goed als afgerond op één opdracht na. In beide studies heeft Pepijn zich zo veel mogelijk proberen te richten op het gedrag van de samenleving ten aanzien van klimaatverandering en duurzaamheid. 

Aangezien wetenschappelijk onderwijs veelal theoretisch van aard is, heeft Pepijn weinig praktijkervaring. Daarom lijkt hem deze stage zo interessant. Pepijn: “Er moet met veel verschillende perspectieven en stakeholders rekening gehouden worden. Hierdoor leer ik in een relatief korte tijd wat er allemaal komt kijken bij het verduurzamen van een wijk en de energietransitie in het algemeen”. 

Wij wensen Pepijn veel succes!

Impact Rapportage 2019 uitgelicht: Geteste innovaties

Webinar Wijkkompas