Ontmoet onze twee nieuwe collega’s: Vincent & Philippe!

team
Philippe Gerretsen Vincent Oberdorf

Deze week heeft Squarewise er twee nieuwe collega’s bij gekregen: Vincent en Philippe. Ze stellen zich voor:

Vincent Oberdorf

Vincent Oberdorf

Ik ben Vincent Oberdorf, nieuwe Transitiemaker bij Squarewise! In mijn vorige baan heb ik gewerkt aan circulaire transities, gericht op de ontwikkeling van circulaire producten, systemen, en businessmodellen. Daarnaast ben ik als activist de afgelopen jaren veel bezig geweest met duurzaamheids- en klimaatproblematiek. Dit werk heeft me sterk doordrongen van hoe noodzakelijk grote systemische transities op korte termijn zijn.

De laatste jaren heb ik in het bijzonder een passie ontwikkeld voor regeneratieve landbouw en alternatieve voedselsystemen. Daardoor heb ik dit jaar mijn baan besloten op te zeggen om de praktijk van alternatieve voedselsystemen te ervaren. Hierdoor ben ik de ongelofelijke intelligentie van natuurlijke systemen nog meer gaan bewonderen. Hoewel ik bij Squarewise vooral ga werken aan circulaire transities en het vormgeven van het voor ons nog nieuwe terrein van de landbouwtransitie, zijn alle eerdergenoemde onderwerpen enorm met elkaar verstrengeld. De gemene deler is de grote transitiebehoefte waarvoor we op deze gebieden staan. En laat dat nu net zijn waar Squarewise’ expertise ligt!

Opdrachtgevers & collega’s hebben aan mij een intrinsiek gemotiveerde, leergierige sparringpartner, die van nature structuur aanbrengt. Ik heb gevoel voor verschillende belangen en perspectieven en de balans die daarin gevonden moet worden. Soms activistisch, soms politiek, maar altijd gericht op resultaat. Ik kijk ernaar uit om bij Squarewise zowel professioneel als persoonlijk te leren van de kennis en ervaring van collega’s en opdrachtgevers. Ik kan hen op mijn beurt verder helpen en inspireren met alternatieve perspectieven en oplossingen.

Philippe Gerretsen

Ik geloof dat alle verandering, hoe groot deze verandering ook is, begint op individueel niveau. Als transitiemaker bij Squarewise pleit ik daarom voor het actief betrekken van mensen, om op deze manier de transitie naar een leefbare wereld te faciliteren.

Ik ben onlangs afgestudeerd in Brain & Cognition aan de Universiteit van Amsterdam. Een master die aan de hand van neurowetenschap op een fundamentele manier antwoord probeert te geven op het hoe en waarom van het menselijk gedrag. Na het behalen van mijn bachelor in neuropsychologie heb ik mij verder verdiept in theoretische filosofie en kunstmatige intelligentie. Het zijn heel uiteenlopende onderwerpen, maar met allemaal dezelfde rode draad: wat doet mensen bewegen?

Duurzaamheid heeft altijd een grote rol gespeeld in de initiatieven die ik neem in het dagelijks leven. Na een stage waarin ik ervaring heb opgedaan met procesbegeleiding en strategieplanning, wil ik mij nu ook in mijn werk inzetten om de transitie naar een gezonde leefwereld te realiseren. Dit wil ik doen door niet alleen kennis toe te passen, maar juist ook door kennis op te nemen en te leren. Samen met anderen!

Wil jij samenwerken om een positieve transitie te realiseren? Dan hoor ik graag van je!

Wij wensen Vincent en Philippe, ondanks Corona, veel succes & plezier met hun nieuwe werkzaamheden!

Impact Rapportage 2019 uitgelicht: onze indirecte output van projecten

Werken en kinderen combineren; ooit vond ik het goed te doen…!