Ontmoet onze nieuwe collega Charlotte!

team
samenwerking

Het is nu eindelijk officieel: na heel veel sollicitaties heeft Squarewise vier nieuwe collega’s aangenomen! In november zijn twee collega’s gestart, en nu is per 1 december Charlotte Derksen begonnen (de vierde heeft deze week getekend en begint in januari)! Wil je weten wat Charlotte drijft en waarom ze bij Squarewise is begonnen? Lees het hier:

Charlotte Derksen

Nieuwe collega's

Ik ben Charlotte Derksen en ben altijd zelf in beweging of mensen in beweging aan het brengen. Met de combinatie van twee Masters, Sustainable Business and Innovation en Applied Ethics, heb ik geprobeerd te ontdekken hoe je het handelen van mensen kan verduurzamen. Het gegeven dat het moreel juist is om te verduurzamen lijkt soms logisch, maar de onderbouwing hiervan kan lastig zijn. En zoals Immanuel Kant ons leerde, hebben mensen redenen nodig om te handelen. Ik zie het dan ook als een uitdaging om over de moraliteit van duurzaamheid en de redenen om daarnaar te handelen in gesprek te gaan. Een van de belangrijkste dingen die ik hierin heb geleerd is dat wanneer je moeilijke veranderingen positief en optimistisch benadert, mensen tot veel meer in staat (willen) zijn dan je denkt. 

Wat mij erg aanspreekt aan Squarewise en haar medewerkers, is dat ze naast het in beweging brengen van externe transities, ook altijd bezig zijn om zichzelf te verbeteren. Over iedere handeling wordt nagedacht en vanuit mijn ethische achtergrond hoop ik hieraan bij te gaan dragen. Verder neem ik mijn enthousiasme en scherpe blik mee en verwacht ik naast bij te dragen ook veel te kunnen leren.

‘Kleine moeite, groot plezier’ is een van mijn levensmotto’s. Ik geloof dat dat kleine beetje extra moeite, input of actie altijd uiteindelijk loont. En ook al is de moeite die nodig is niet altijd even klein, maken uitdagingen alles interessanter.

Met veel plezier kijken we uit naar de samenwerking met onze nieuwe collega’s! Succes Charlotte!

Impact Rapportage 2019 uitgelicht: Transitiemakers

Ontmoet onze twee nieuwe collega’s: Vincent & Philippe!