Burgerboerderij de Patrijs organiseert natuurinclusieve-landbouwtocht en feestmaal

Voedsel en landbouw Mensen verbinden & begeleiden

Johannes Regelink (hij/ hem)

Transitiemaker

Burgerboerderij De Patrijs

In de omgeving van Vorden werkt Burgerboerderij de Patrijs aan natuurinclusieve landbouw. Samen met Squarewise en andere partnerorganisaties organiseert zij een tocht langs diverse locaties waar bezoekers natuurinclusieve landbouw kunnen zien, ruiken en proeven. De dag wordt afgesloten met een feestmaal met lokale producten op Landgoed Velhorst.

De tocht is op Tweede Pinksterdag (maandag 6 juni) van 13 tot 17 uur. Geïnteresseerden zijn welkom bij allerlei mooie en inspirerende locaties. Bij elke locatie worden geïnteresseerden verwelkomd door een teamlid van De Patrijs of partnerorganisatie: 

  • Proef (on)kruidenthee bij het WilderLandveld van De Patrijs, en leer hoe dit een win-win-winsituatie is: voor de boer, de natuur én voor jou! 
  • Neem deel aan een tour door de kaas- en zuivelmakerij van De Patrijs, waar kaasmaker Saskia je laat zien én proeven hoe zij de melk omtovert in allerlei heerlijke zuivelproducten. 
  • Kom kijken hoe op het prachtige Landgoed Zelle lupine, veldboon, tarwe en haver worden geteeld en wat hier de voordelen van zijn. 
  • Maak kennis met de koeien en hoor welke plannen Burgerboerderij De Patrijs heeft op het gebied van natuurinclusieve veehouderij. 
  • Kijk hoe Tuinderij De Korenblik op natuurinclusieve wijze prachtige groenten en fruit teelt.
  • Neem een kijkje in één van de verslokalen van De Patrijs, proef de lokale producten, en leer waar de andere producten vandaan komen. 
  • Zie waar natuurinclusieve tarwe en veldbonen gemalen worden: op de wind door de molen in Warnsveld.