Gezocht: communicatieadviseur die ons helpt om nóg meer impact te maken

Nadine Troost (zij/haar)

Transitiemaker

Werken aan een duurzame wereld. Dat is waar wij, de transitiemakers van Squarewise, ons dag in dag uit met creativiteit en daadkracht voor inzetten. Wij ontwikkelen in de praktijk getoetste transitiemethodes en -concepten, die herhaalbaar/schaalbaar zijn. Squarewise zoekt een enthousiaste, praktijkgerichte communicatieadviseur die ons helpt om alles wat wij leren en ontwikkelen, bij de juiste partijen onder de aandacht te brengen: van overheden tot woningcorporaties, en van bouwpartijen tot ondernemers. Zodat wij onze impact kunnen vergroten. 

Dit ga je doen: 

 • Je bepaalt onze communicatiestrategie en vertaalt deze door naar een communicatieplan en contentkalender. Die houd je up-to-date en je zorgt voor de uitvoering ervan.  
 • Je zorgt ervoor dat externe communicatie plaatsvindt, door zelf uitvoerende werkzaamheden te verrichten (stukken te schrijven, filmpjes te maken) en/of door taken door een derde partij uit te laten voeren onder jouw supervisie.
 • Je bent onze sparringpartner op het gebied van kennisdeling en communicatie: van praktische ondersteuning tot strategisch advies. Zo kunnen onze Transitiemakers bij jou terecht om te sparren over een presentatie, pitch of blog. Maar je denkt bijvoorbeeld ook mee bij de start van onze projecten: hoe kunnen we met kennisdeling onze impact vergroten?   
 • Je stimuleert collega’s om kennis te delen, zowel intern als extern. Daar bedenk je graag creatieve formats voor. 
 • Je legt inhoudelijke verbindingen tussen de thema’s en projecten waar we aan werken en signaleert communicatiekansen. 
 • Je ondersteunt onze collega’s bij het organiseren van evenementen, zoals inspiratiebijeenkomsten of webinars. 

 Dit ben jij: 

 • Minimaal drie jaar ervaring in een soortgelijke functie; 
 • Je deelt onze misse: bijdragen aan een zelfvoorzienende gebouwde omgeving die een positieve bijdrage levert aan het welzijn van haar inwoners en natuurlijk omgeving; 
 • Je hebt ervaring met het opstellen van communicatiestrategieën en -plannen; 
 • Je kunt aantoonbaar goed schrijven en weet hoe je pakkende content voor verschillende kanalen maakt; 
 • Je kunt goed schakelen tussen verschillende taken en rollen. Je kunt prioriteiten stellen en houdt het einddoel altijd voor ogen; 
 • Je bent voor 3 tot 4 dagen beschikbaar (0,6-0,8 FTE); 
 • Je bent analytisch en strategisch sterk, maar bent ook praktijkgericht. 

Wij bieden: 

Een salaris conform ons beloningsbeleid, afhankelijk van de jaren relevante werkervaring* die jij meebrengt. Als sociale onderneming sturen we niet op geld, maar op impact. Lees over deze impact, onze collega’s en onze opdrachten in onze impactrapportage 2020 

*Relevante werkervaring: in gesprek met instroom coördinator wordt gekeken welke werkervaring uit jouw biografie door beide partijen als “relevant voor deze rol” wordt gevonden. 

Over Squarewise 

Sinds januari 2021 is Squarewise officieel zonder directie, en zijn alle verantwoordelijkheden verdeeld onder de medewerkers. Dit vraagt een actieve betrokkenheid bij het welzijn van onze organisatie. We dragen gezamenlijk de verantwoordelijkheid dat het bedrijf goed draait. Zo vervult bijna elke collega een interne rol en geeft iedereen regelmatig zijn perspectief op besluiten die we samen nemen. Bij Squarewise zijn we intrinsiek gedreven om bij te dragen aan de versnelling van de transitie naar een duurzame en inclusieve samenleving. We werken aan projecten die baanbrekend zijn, zodat ze anderen inspireren dat het anders kan.  

We zijn momenteel actief op de thema’s wijktransitie, circulariteit, landbouwtransitie, participatie en regeneratief bouwen. Daarvoor creëren we duurzame visies, verbinden we de juiste partijen in nieuwe samenwerkingsverbanden, experimenteren we om het onbekende te verkennen, en we zijn een voorbeeld waardoor we laten zien dat het mogelijk is. Voor een vollediger beeld van ons portfolio verwijzen we je naar de projectenpagina op onze website.  

Ben je geïnteresseerd? Stuur je motivatie (dat mag tekstueel, in een videoboodschap of in een andere vorm die bij jou past) en CV voor 12 januari 2022 naar Nadine Troost via troost@squarewise.com. Ook helpen we je graag met vragen. Daarvoor kan je Nadine mailen of bellen (+31 6 57 79 23 27).