Onze twee nieuwe stagiaires stellen zich voor

team
niek michiel

Sinds september heeft Squarewise er twee nieuwe enthousiaste stagiaires bij: Niek Stavenga & Michiel Hamming. Beiden met twee verschillende achtergronden, motivaties en leeftijden. Maar allebei gedreven om duurzame transities te gaan versnellen met hun onderzoek. Om hen beter te leren kennen, vertellen ze graag iets meer over henzelf en hun stagedoel(en)

Niek Stavenga – Afstudeerder bij het Wijkkompas

Al jaren ben ik me bewust dat we zorgvuldig om moeten gaan met deze mooie wereld. Daarbij maak ik bewuste keuzes in voeding, hobbies en wonen. Ik werk graag met een idealisten die professioneel bezig zijn. Daarom voel ik me ook zo thuis bij Squarewise.

Sinds september maak ik deel uit van het Wijkkompas team. Ik ga aan de slag met het aanvullen en verbeteren van de procestool. Voor mijn HBO-studie Energy for Society bij de Hanzehogeschool in Groningen ga ik onderzoek doen. Welke rol spelen bewonersinitiatieven in de wijkaanpak en hoe kan de samenwerking met gemeenten vorm krijgen? Ik blijf me graag ontwikkelen en heb me al in verschillende disciplines verdiept. Naast een studie Bedrijfskunde en sociaal-pedagogisch werk heb ik ook een passie voor gezondheid. Daarom heb ik een opleiding in natuurvoeding en Shiatsu gedaan. Ik kijk er enorm naar uit mijn ervaring als communicatiemedewerker, pedagogisch medewerker en bestuurslid bij energiecoöperatie Warmtestem in te zetten om bij te dragen aan het oplossen van de complexe vraagstukken in de energietransitie.

Michiel Hamming – Afstudeerder op het gebied van participatie

Hey! Ik ben Michiel Hamming, onderzoek stagiair bij Squarewise. Binnen Squarewise doe ik onderzoek naar het vertrouwen van ambtenaren, die gebruik maken van participatie, in de burger. Dit onderzoek doe ik omdat ik momenteel in mijn laatste semester van mijn studie Global Project and Change Management zit. Binnen deze opleiding ligt de nadruk op soft skills; hoe kan je snel een complex probleem begrijpen en veranderingen teweeg brengen. Het is een internationale opleiding waar de Sustainable Development Goals (SDG) centraal staan in de lessen. Hierdoor ben je continu bezig met relevante onderwerpen en word ik opgeleid tot zogeheten ‘change-maker’.

Ik sta graag in contact met mensen en benieuwd wat mensen boeit, motiveert, inspireert etc. Dit komt voornamelijk in de uiting in duurzaamheidsonderwerpen. Het laatste is daarom ook een groot onderwerp in het leven. Vooral hoe het klimaat veranderd en waar dit vandaan komt gaat mij aan het hart. Natuur, en met name bergen, is mijn favoriet plek om te zijn. Of dat in Noorwegen is of in de Alpen, dat maakt niets uit.

Door mijn studie en mijn passie voor duurzaamheid wil ik graag mijn werk en in dit geval stage op een relevante manier invullen. Hierom sprak Squarewise mij aan. De passie, missie en hoe ze kijken naar de wereld is een manier hoe ik mijn stage wou invullen.