Ontmoet onze nieuwe collega’s Rafael en Floor!

Rafael Heredia (hij/ hem)

Transitiemaker

floor_rafael

Squarewise heeft er een aantal nieuwe collega’s bij! Vandaag stellen we aan je voor: Rafael en Floor.

Transitiemaker Rafael Heredia

Ik ben Rafael Heredia (27) en ik ben de nieuwste toevoeging aan het team. Vanuit mijn achtergrond als sociaal geograaf zoom ik graag uit om problematiek op macroniveau te bekijken. Om vervolgens oplossingen te kunnen bieden waarmee werkelijke vooruitgang mogelijk is. Mede daarom pas ik denk ik goed bij de integrale kijk die Squarewise nastreeft.  

Naast werken aan een duurzame toekomst hoop ik ook te kunnen helpen bouwen aan een inclusieve, eerlijkere samenleving. Het is dringend nodig meer compassie voor elkaar te hebben en de kracht te vinden in zowel onze gelijkenissen als onze verschillen. We hebben een diverse samenleving waarin niet elke groep evenveel gehoord wordt. Ik vind het belangrijk maatschappelijke polarisatie tegen te gaan door mensen mee te nemen in plaats van voorbij te vliegen. Ik zie mijzelf als een pragmatische rebel die problemen graag bij de horens vat. Hard roepen en op je strepen staan moet in mijn ogen het gesprek aangaan niet uitsluiten.  

In mijn vrije tijd sport ik veel en discussieer ik graag gepassioneerd over onderwerpen als binnen- en buitenlandse politiek. Ik heb een passie voor kunst, cultuur en in het bijzonder fotografie. Verder ben ik een groot foodie. Deze liefde heb ik in mijn vorige baan naar hartelust kunnen volgen: ik werkte namelijk freelance in de keuken. Hoewel ik dit werk met veel plezier gedaan heb, ben ik toe aan een ander soort uitdaging. Het voelt voor mij bovendien als een noodzaak om de problemen die ik zie onze leefwereld zie te helpen verlichten. Squarewise heeft mij hiertoe de kans geboden en ik heb enorm zin in dit volgende avontuur.  

Stagiaire Floor ter Brake

Hi! Ik ben Floor ter Brake (25). Ik ben de nieuwste afstudeerder van Squarewise. De komende tijd houd ik me bezig met de energietransitie en hoe gemeentelijke rollen afgestemd kunnen worden op rollen van burgers om een zo inclusief mogelijke transitie te kunnen genereren.

Na een flinke carrièreswitch voelt het alsof ik nu eindelijk op mijn plek ben. Waar ik begon als ergotherapeut, ben ik nu in de laatste fase van mijn master Environment and Society Studies aan de Radboud Universiteit. Bij Squarewise hoop ik mijn ambities en ideeën waarmee ik deze wereld een stukje mooier wil maken, in de praktijk te brengen. Waarom Squarewise? Ik ben een idealist en een dromer met lef – al zullen sommigen dat wellicht naïef noemen. Ik geloof dat verandering begint bij jezelf en je als individu wel degelijk impact kan creëren. Squarewise is een plek waar dromen worden nagejaagd en dingen niet via het boekje hoeven te gaan.

Ook naast mijn studie en werk ben ik bezig met duurzaamheid: ik vind het leuk om vegetarische gerechten uit te proberen, af en toe een blogje te schrijven, en vrienden en familie te inspireren bij hun keuzes in het dagelijks leven. Ik vind het tof om te laten zien dat ook zij met kleine veranderingen hun steentje kunnen bijdragen en hun eigen transitie in gang kunnen zetten.