Ontmoet onze nieuwe collega Erica!

team
Nieuwe collega

Het is nu eindelijk officieel: na heel veel sollicitaties heeft Squarewise vier nieuwe collega’s aangenomen! In november zijn twee collega’s gestart, begin december de derde en vanaf 1 januari begint ook Erica Rasch. Wil je weten wat Erica drijft en waarom ze bij Squarewise is begonnen? Lees het hier:

Hoi, ik ben Erica Rasch en sinds een week transitiemaker bij Squarewise. De wens om duurzaam te leven en bij te dragen aan een duurzame samenleving heb ik al van jongs af aan. Toch merk ik dat het in de praktijk niet altijd eenvoudig is om duurzame keuzes te maken. De biologische winkel is duurder dan de reguliere supermarkt en bij het verbouwen van ons jaren dertighuis is het lastig in te schatten welke verbouwkeuzes echt duurzaam zijn (en dan heb ik het nog niet over de hoeveelheid speelgoed die mijn eenjarige zoon al heeft – zonder dat wij zelf iets hebben gekocht).

Daarom ben ik heel blij dat ik in mijn rol als Transitiemaker mee kan werken aan het vormgeven van de transitie naar een duurzame samenleving – want het helpt enorm als we voor iedereen de context creëren waarin het makkelijk en leuk is om duurzaam te leven. Sterker nog, ik geloof dat een duurzamere samenleving niet alleen goed is voor de wereld om ons heen, maar juist ook leuker en prettiger kan zijn voor onszelf. Het geeft veel voldoening om je in te zetten voor een mooiere wereld.

Afgelopen jaren werkte ik als consultant bij McKinsey, was ik product owner van SnappCar’s website en begeleidde ik teams in hun reis naar zelfsturing. Uit die omgevingen breng ik respectievelijk een gestructureerde aanpak, een focus op praktisch dingen gedaan krijgen en ervaring met prettig en effectief samenwerken mee. Ik ga deze vaardigheden de komende tijd bij Squarewise inzetten voor een mooiere, duurzame wereld.

Met veel plezier kijken we uit naar de samenwerking met onze nieuwe collega’s! Succes Erica!