Leonie van der Steen over steward-ownership in Pakhuis de Zwijger

Leonie van der Steen (zij/ haar)

Transitiemaker

220612_phz_steward-ownership

Op dinsdagavond 12 april organiseert We Are Stewards in samenwerking met Pakhuis de Zwijger een avond rondom DE ONDERNEMINGSVORM VAN DE NIEUWE ECONOMIE. De 21e eeuw staat bol van grote maatschappelijke en ecologische uitdagingen. Technologische ontwikkelingen gaan snel, maar bedrijfsstructuren zijn al eeuwen nagenoeg hetzelfde gebleven.

Is het aandeelhouderskapitalisme nog wel van deze tijd? Leonie van der Steen van Squarewise en Charlotte van Leeuwen van Bord & Stift kozen voor een andere richting: steward-ownership. Steward-ownership is een bedrijfsvorm waarbij de stem- en dividendrechten over een bedrijf zijn gesplitst, en de winst wordt geherinvesteerd. Hierdoor staat de missie van het bedrijf voorop.

Het Duitse ARTE maakte een documentaire ‘Mehr Sinn statt Gier | Kapitalismus neu gedacht‘ over steward-owned bedrijven waaronder Ecosia. We bekijken de documentaire en gaan in gesprek met Nederlandse ondernemers die voor steward-ownership kozen. Is steward-ownership de ondernemingsvorm van de nieuwe economie?

Na deze sessie begint het programma VAN DENKEN NAAR DOEN in de grote zaal, met sprekers als Kees Klomp, Godelieve Spaas en anderen.

 

Details bijeenkomst:

  • Tijd en datum: dinsdag 12 april, 19.00 – 20.00
  • Locatie: Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
  • Toegang gratis