Samen met VORM en Squarewise de biobased transitie versnellen? Kom naar het kiemevenement!

biobased duurzaam bouwen landbouwtransitie Circulair en biobased bouwen Voedsel en landbouw Mensen verbinden & begeleiden

Lotte Turkstra (zij/ haar)

Transitiemaker

Jeanet van der Woude (zij/ haar)

Transitiemaker

Johannes Regelink (hij/ hem)

Transitiemaker

Charlotte Derksen (zij/ haar)

Transitiemaker

1686244034909

Sinds enige tijd teelt bouwend projectontwikkelaar VORM, samen met Squarewise, biobased gewassen voor de bouwsector. We experimenteren, leren en zetten nieuwe samenwerkingen op. Wat heeft dat tot nu toe opgeleverd? En hoe kijken we vooruit naar 2023 en 2024? Leer, experimenteer en denk mee tijdens het ‘kiemevenement’ op 29 juni, op het land van VORM in Mijnsheerenland.  

Samen naar een duurzame keten 

In 2022 teelden we sorghum en startten we experimenten met verschillende toepassingen, zoals inblaas-isolatiemateriaal. Dit jaar breiden we de teelt uit met zonnekroon en een inheemse polycultuur. Volgend jaar komt daar miscanthus bij. Ook voor deze gewassen zoeken we naar toepassingen en mogelijke samenwerkingen.  

Daar hebben we jou bij nodig

Wil je samen met VORM en Squarewise de biobased transitie versnellen? Of wil je met onze sorghum, zonnekroon of inheemse polycultuur aan de slag? Dan zien we je graag op 29 juni. We bezoeken het land van VORM in Mijnsheerenland, waar de gewassen worden geteeld en lessen worden gedeeld. Daarna gaan we samen aan de slag voor een biobased toekomst.  

Ben je erbij? Bekijk het programma en meld je aan. 

Werken aan duurzame bouw én landbouw 

De gewassen waarmee we experimenteren hebben veel potentie als het gaat om klimaatwinst en biodiversiteit. We doen inzichten op over teelt, oogst en verwerking, en over concrete toepassingsmogelijkheden in de bouw. Samen bouwen we aan een breed kennis- en innovatienetwerk, met pioniers vanuit de bouw, landbouw, overheid en onderzoeksinstellingen. Met elkaar jagen we zo de materialentransitie in de bouw én de landbouwtransitie aan. 

Onlangs resulteerde dat in een nieuw initiatief: BOER&BOUW. Dit label van VORM verzekert de toekomst van boeren, verwerkers en bouwers met een eerlijk gewas tot gezonde woningen.