Eweghana & Inge komen ons team als transitiemakers versterken!

team

Inge Luyten (zij/ haar)

Transitiemaker

Sinds begin november, hebben we twee nieuwe aanwinsten bij Squarewise rondlopen. Allebei zijn ze erg gemotiveerd om ons team van transitiemakers te versterken. De één houdt zich graag bezig met de voedseltransitie en een intersectionale klimaataanpak. De ander denkt graag na over visie & strategieën voor duurzame systeemveranderingen. Beiden grote dierenliefhebbers met een drive om de wereld nog duurzamer en inclusiever te maken. Is je interesse gewerkt? Lees hieronder meer over Eweghana & Inge.

Eweghana Foster onze transitiemaker trainee

Eweghana ForsterMijn naam is Eweghana Forster (24) en ik ben nieuw bij Squarewise! Sinds jongs af aan maak en schrijf ik muziek, kook ik heerlijk vegetarisch en pieker ik over de toekomst van alles wat leeft. Ik ben gepassioneerd over een intersectionele klimaataanpak, waarbij o.a. de invloed van kolonialisme en sociaaleconomische ongelijkheid niet buiten beschouwing wordt gelaten. Het raakt mij dat de open cultuur binnen Squarewise mij ruimte geeft om mijn perspectieven hierover te delen en oplossingsgericht te denken.

Mijn verhaal bij Squarewise is op een bijzondere wijze begonnen. Toen ik werd aangenomen als onderzoek stagiair was ik nog masterstudent Diergeneeskunde, maar sindsdien is de koers iets gewijzigd; ik heb ervoor gekozen om te stoppen met mijn studie. Voor mij zat het studiegeluk er niet meer in, maar mijn enthousiasme voor Squarewise wakkerde nog steeds. Ik heb al mijn moed verzameld en gevraagd of er – ondanks de koerswijziging – een carrièremogelijkheid voor mij was bij Squarewise. Zo zijn wij gekomen tot een waar transitiemaker-traineeship, waarbij ik zowel onderzoek doe als meedraai bij lopende projecten. Dit is een primeur, met veel mogelijkheden tot ontwikkeling aan beide kanten.

Als Amsterdamse foodie met wens tot verduurzaming, heb ik persoonlijk ondervonden hoe lastig het kan zijn om aan lokaal geproduceerd voedsel te komen. Zéker voor burgers met een klein budget en een, zowel fysiek als cultureel, grote afstand tot het boerenleven. Ik wil onderzoek doen naar een effectieve middelen om lokaal voedsel toegankelijker te maken voor burgers, waarbij idealiter ook de verbinding met de boer wordt opgezocht. Binnen mijn traineeship aspireer ik om dichter bij mezelf te komen, door te leren hoe ik het beste werk als de unieke persoon die ik ben😊!

Inge Luyten onze strategische transitiemaker

inge luytenMijn naam is Inge Luyten en sinds kort mag ik mij Transitiemaker bij Squarewise noemen! Als klein meisje had ik al een grote liefde voor natuur en dieren. Ik studeerde biologie omdat ik onze fascinerende wereld beter wilde begrijpen. Daar leerde ik belangrijke lessen: alles is met elkaar verbonden, en de mens heeft grote invloed op hoe we de wereld achter laten voor toekomstige generaties.

Die lessen nam ik mee naar mijn professionele loopbaan. Met mijn werk wil ik bijdragen aan een duurzame en inclusieve wereld. Stilzitten en niets doen zit niet in mijn aard. Ik ben een pragmatische idealist met oog voor detail én voor het grotere geheel. De afgelopen jaren werkte ik vanuit milieuorganisaties aan duurzame systeemveranderingen. Ik streed voor rechtvaardigheid in groene transities, voerde campagne voor de uitbreiding van statiegeld en werkte aan businessmodellen en beleid om de transitie van wegwerp naar herbruikbare verpakkingen aan te jagen. Ik vind het heel leuk om aan de basis te staan van visie- en strategieontwikkeling voor systeemveranderingen, maar rust niet voordat deze ideeën ook worden omgezet in concrete resultaten en impact. Altijd met oog voor de mens, want werken aan een mooiere wereld mag ook leuk en gezellig zijn!

Together we can make a difference’, schreef Jane Goodall jaren geleden voorin een boek aan mij. En daar geloof ik sterk in. Bij Squarewise zie ik dit motto terugkomen in haar aanpak van opdrachten en in de interne, zelfsturende organisatie. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om bij Squarewise verder te mogen werken aan het versnellen van transities en positieve impact te maken! Wil je hier met mij aan samenwerken? Dan hoor ik graag van je!