Vacature: Transitiemaker met 0–2 jaar werkervaring

vacature
aditya-wardhana-ooZ3a5k7GFQ-unsplash

Wil jij je inzetten voor een duurzame toekomst? Als transitiemaker help jij organisaties met het versnellen van duurzame transities – van gemeenten tot woningcorporaties en van marktpartijen tot kennisinstellingen. Wil jij impact maken en breng jij een gezonde dosis expertise en enthousiasme over om belangengroepen te begeleiden, samenwerkingen vorm te geven of duurzaamheidsstrategieën op te stellen? Lees dan snel verder!

Wie wij zijn

Squarewise is een impactorganisatie die de nieuwe wereld helpt vormgeven. Het team van transitiemakers werkt aan duurzame oplossingen voor maatschappelijke issues, zoals de energietransitie in de gebouwde omgeving, de landbouwtransitie en circulaire economie. Uit liefde voor de aarde, met aandacht voor de samenleving. We zijn geen specialisten maar generalisten en zoeken verbinding en samenwerking met experts die ons aanvullen.

Duurzame transities versnellen doe je zo

Bij Squarewise ga je direct aan de slag met verschillende opdrachten, zo’n 2 tot 4 tegelijkertijd. Daarbij kom je terecht in een multidisciplinair team en werk je samen met een ervaren projectleider. Voorbeelden van werkzaamheden die jij bij ons zou kunnen doen:

 • Meewerken aan de ontwikkeling van een instrument voor wijkgerichte verduurzaming (het wijkkompas). Denk aan de kwalitatieve doorontwikkeling van de website, ophalen van praktijkvoorbeelden en ondersteunen bij het organiseren van bijeenkomsten;
 • Het schrijven van een rapport over de kansen en knelpunten voor de verduurzaming van woningen;
 • Het opzetten van een nieuwe samenwerking tussen regionale woningcorporaties op het thema duurzaamheid;
 • Voor een overzicht van onze projecten verwijzen we je graag door naar onze projectenpagina.

Dit breng je mee

 • Je hebt 0 tot 2 jaar werkervaring;
 • Je deelt de missie en de waarden van Squarewise. Zie deze pagina voor onze kernwaarden;
 • Je kunt systeemdenken en houdt ervan om je tanden te zetten in complexe vraagstukken;
 • Je durft initiatief te nemen en bent ondernemend;
 • Je bent leergierig en leert snel, je krijgt nieuwe onderwerpen snel onder de knie.

Ons uitgangspunt is dat verschillende perspectieven nodig zijn om met elkaar een duurzame en rechtvaardige wereld te realiseren.  Dus herken jij je niet in alles wat wij vragen, maar word jij wel enthousiast van onze missie? Twijfel niet en neem contact op. We leren je graag kennen!

Waarom jij wil werken bij Squarewise

 • Een kans om kennis en ervaring op te doen binnen de energie-, materialenlandbouw– en waardentransitie;
 • Een open en hecht team met alle ruimte voor eigen ideeën en initiatieven;
 • Een netwerk van koplopers op het gebied van duurzaamheid in de gebouwde omgeving;
 • Educatieve workshops en andere inspiratiesessies, waaronder een maandelijkse opleidingsochtend en 2x per jaar een trainingsdag met het hele team;
 • Een groene werkplek in Amsterdam waar we elke dag gezamenlijk lunchen;
 • Een eerlijk salaris, een laptop en Fairphone, en de vrijheid om deels thuis te werken.

Squarewise is een zelfsturende sociale onderneming. Dit betekent dat we geen directie meer hebben en gezamenlijk besluiten nemen op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen. In dit filmpje zie je hoe onze zelfsturende organisatie werkt.

Solliciteren? 

Ben jij onze nieuwe transitiemaker? Stuur je motivatie op voor maandag 27 juni, dat mag tekstueel, in een videoboodschap of andere vorm die bij jou past, en CV naar Marion Raven via sollicitatie@squarewise.com. Ook helpen we je graag met vragen over onze organisatie of deze vacature, daarvoor kun je op dinsdag of vrijdag bellen met Erica Rasch op 020 447 3925.

Hoe het verder gaat:

 • Je krijgt uiterlijk 30 juni te horen of je bent uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek in de week van 4 juli
 • Zijn we enthousiast? Dan nodigen we je uit voor een tweede gesprek waarbij je een casus krijgt voorgelegd en kunt meelunchen op kantoor om te zien of Squarewise ook bij jou past
 • Uiterlijk 31 juli besluiten we met wie we in zee gaan
 • We bepalen de startdatum samen in overleg

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

 

Lees- en luistertip: hoe een zelfsturende sociale onderneming te werk gaat

Lezen: Als sociale onderneming sturen we niet op geld, maar op impact. Lees over deze impact, onze collega’s en onze opdrachten in onze impactrapportage. Net als andere sociale ondernemingen werken wij aan de hand van de Theory of Change (ToC). In deze ToC beschrijven we welke verandering wij nastreven en hoe we die willen realiseren.

Luisteren: We zijn eigenaar van onszelf, een steward-owned organisatie die geen managers of directeuren kent, maar gezamenlijk de koers bepaald en de verantwoordelijkheid draagt voor de organisatie. Dat betekent dat alle transitiemakers, naast het werk voor klanten, een of meerdere interne rollen hebben om de interne organisatie te ondersteunen. Denk aan de ‘talentontwikkelaar’, het ‘financieel mens’, ‘instroom-coördinator’ en de ‘lange-termijn strategiebewaker’. Lees of luister mee over de transitie die we zelf als organisatie hebben doorgemaakt.