Vacature: stagiair (m/v/x) voor project in de eiwittransitie

onderzoeksstage vacature Voedsel en landbouw

Charlotte Derksen (zij/ haar)

Transitiemaker

header_medium

Wil jij een bijdrage leveren aan de eiwittransitie en lijkt het je leuk om mee te draaien in een project van een transitiebureau én een boerderij? Dan zoeken we jou!  

Wie wij zijn 

Squarewise is een transitiebureau voor organisaties die de gebouwde omgeving en landbouw verduurzamen. We werken aan complexe maatschappelijke vraagstukken binnen de energie- en warmtetransitie, materialentransitie en landbouwtransitie. We creëren duurzame visies, verbinden de juiste partijen in nieuwe samenwerkingsverbanden en experimenteren om het onbekende te verkennen. Deze ervaringen delen we vervolgens met mensen en organisaties die al onderdeel zijn van de transitie. Als sociale onderneming willen we zelf een voorbeeld zijn van de veranderingen die we voor ons zien.

Wat je gaat doen

Je werkt mee aan een gezamenlijk project van Squarewise en Burgerboerderij de Patrijs. De Patrijs verkoopt lokale en biologische producten rechtstreeks aan leden van de boerderij. De burgerboerderij gaat nu experimenteren met het telen van nieuwe eiwitgewassen. En met verwerken daarvan tot nieuwe, plantaardige producten. Squarewise ondersteunt de Patrijs hierbij. En daar kunnen we jouw hulp bij gebruiken! Bijvoorbeeld bij:  

 • Het organiseren en uitvoeren van een marktonderzoek; 
 • Het organiseren van fietstochten langs de velden van de boerderij; 
 • Het begeleiden van experimenten met gewassen en producten, of hier zelf mee experimenteren 

Natuurlijk begeleiden we je daarbij. Het is ook mogelijk om je (afstudeer)onderzoek te koppelen aan dit project en de eiwittransitie. Ook daar begeleiden we je bij.   

Als je niet op Burgerboerderij de Patrijs bent voor praktische werkzaamheden, ben je welkom op ons Squarewise-kantoor in Amsterdam-Noord. Daar kun je alles leren over duurzame transities.  

Dit breng je mee 

 • Een relevante opleiding, maar dan in de breedste zin (bijvoorbeeld voedseltechnologie of landbouw, maar ook duurzaamheid, economie, of innovatieprocessen zijn relevant); 
 • Passie voor duurzaamheidstransities in het algemeen en specifiek voor de eiwittransitie; 
 • Interesse in het bedenken en uitzetten van marktonderzoek; 
 • Eventueel ook interesse in het experimenteren met de gewassen; 
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend; 
 • Je krijgt er energie van om mee te draaien in onze zelfsturende organisatie en om meer te leren over steward-owned & horizontaal werken 
 • Beschikbaarheid vanaf ongeveer maart tot juni. De precieze data en uren bepalen we in overleg. 

Waarom jij stage wil lopen bij Squarewise 

Tijdens je stageperiode word je een volwaardig lid van het Squarewise-team. Je krijgt de kans om ervaring op te doen én bij te dragen aan de energie-, materialen-, landbouwtransitie. Verder bieden we je: 

 • Een open en hecht team met alle ruimte voor eigen ideeën en initiatieven; 
 • Een netwerk van koplopers op het gebied van duurzame transities; 
 • Educatieve workshops en andere inspiratiesessies, waaronder een maandelijkse opleidingsochtend en 2x per jaar een trainingsdag met het hele team; 
 • Een groene werkplek in Amsterdam waar we elke dag gezamenlijk lunchen;  
 • Een vergoeding van €500 per maand (op basis van 40 uur, met recht op 26 vakantiedagen per jaar) en de vrijheid om deels thuis te werken. 

Squarewise is een zelfsturende sociale onderneming. Dit betekent dat we geen directie meer hebben en gezamenlijk besluiten nemen op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen. 

Solliciteren? 

Stuur dan een motivatiebrief van maximaal 500 woorden en een CV naar vandansik@squarewise.com onder vermelding van ‘vacature stage eiwittransitie’. Voor specifieke vragen over de stage kan je terecht bij Charlotte Derksen (transitiemaker) via derksen@squarewise.com.