Vacature projectleider landbouwtransitie (5 tot 9 jaar werkervaring)

team Landbouwtransitie

Nadine Troost

Transitiemaker

landbouwtransitie

Werken aan een duurzame wereld. Dat is waar wij, de transitiemakers van  Squarewise, ons dag in dag uit met creativiteit en daadkracht voor inzetten. Om samen nog meer positieve veranderingen te realiseren zijn we per januari 2022 op zoek naar een Transitiemaker die binnen onze cirkel  landbouwtransitie een projectleiders- en business developersrol op zich kan nemen. Wil jij impact maken bij een sociale onderneming? Lees dan snel verder!

Ons uitgangspunt is dat diversiteit en onderlinge verschillen nodig zijn om met elkaar een duurzame en inclusieve wereld te realiseren. Kun je ons vertellen wat jouw specifieke achtergrond bijdraagt aan ons team, neem dan vooral contact met ons op want we leren je graag kennen.

Over Squarewise en jouw rol

Sinds januari 2021 is Squarewise officieel zonder directie, en zijn alle verantwoordelijkheden verdeeld onder de medewerkers. Dit vraagt een actieve betrokkenheid niet alleen bij externe projecten, maar ook bij het welzijn van onze organisatie. Bij Squarewise zijn we intrinsiek gedreven om bij te dragen aan de versnelling van de transitie naar een duurzame en inclusieve samenleving. We werken aan projecten die baanbrekend zijn, zodat ze anderen inspireren dat het anders kan.

We zijn momenteel naast landbouwtransitie actief op de thema’s wijktransitie, circulariteit, smart cities, en regeneratief bouwen. Voor al deze onderwerpen creëren we duurzame visies, verbinden we de juiste partijen in nieuwe samenwerkingsverbanden, experimenteren we om het onbekende te verkennen, en zijn we een voorbeeld waardoor we laten zien dat het mogelijk is. Voor een vollediger beeld van ons portfolio verwijzen we je naar de projectenpagina op onze website.

Als Transitiemaker binnen de cirkel Landbouwtransitie vervul je de rol van projectleider voor opdrachten die op dit thema spelen. We zijn mede-initiatiefnemer van Burgerboerderij de Patrijs. Samen met onze transitiemaker Johannes Regelink werk je aan het uitwerken van nieuwe projecten, je gebruikt bestaande en nieuwe netwerken om tot financiering te komen en samen met de andere teamleden worden de projecten uitgevoerd. Binnen deze cirkel zijn ook andere – meer junior – Squarewise collega’s actief, waar je actief mee samen werkt. Anders dan zij, ben jij uitsluitend actief op het thema landbouwtransitie, om naar projectleider nieuwe projecten te acquireren en nieuwe ventures te ontwikkelen.

Beloning gaat bij ons volgens vastgestelde tenures. Voor deze vacature gaan we uit van een salaris tussen 3.850 en 4.850 euro ( afhankelijk van relevante werkervaring)

Wie zoeken we?

  • Je hebt minstens 5 jaar en maximaal 9 jaar relevante werkervaring als projectleider en/of procesbegeleider;
  • Je bent – ook in de ogen van een opdrachtgever – in staat de verantwoordelijkheid voor een opdracht te nemen en het project tot een goed einde te brengen;
  • Je hebt ervaring met het creëren van nieuwe opdrachten. Je ziet de kansen en weet hoe je deze moet benutten;
  • Je hebt excellente netwerkervaringen (bestaand netwerk in landbouwtransitie is prettig maar niet noodzakelijk zolang je in staat bent ook dat netwerk snel je eigen te maken);
  • Je bent gedreven om vanuit een eigen visie de duurzame transitie te versnellen, zowel in projecten als in de communicatie over de gemaakte impact;
  • Je kunt mensen inspireren en motiveren om tot actie over te gaan;
  • Je kunt systeemdenken en houdt het overzicht in dynamische en complexe processen;
  • Je bent een teamspeler en vindt het leuk om (jongere) mensen onder je hoede te nemen.

Voor nu zit ons kantoor nog in Amsterdam maar we zijn aan het oriënteren op het openen van een vestiging in het oosten van het land. Dat, in combinatie met het feit dat het merendeel van onze projecten in Gelderland plaatsvindt, maakt dat mensen wonende in Gelderland en omgeving ook specifiek in aanmerking komen voor deze vacature.

Wil je meer weten over wat we verder allemaal doen? Hierbij twee leestips:

  • Als sociale onderneming sturen we niet op geld, maar op impact. Lees over deze impact, onze collega’s en onze opdrachten in onze impactrapportage 2020.
  • Welke projecten we doen op het gebied van landbouwtransitie lees je hier.

Ben je geïnteresseerd? Stuur je motivatie (dat mag tekstueel, in een videoboodschap of in een andere vorm die bij jou past) en CV naar Nadine Troost via troost@squarewise.com vóór 22 november. Ook helpen we je graag met vragen. Daarvoor kan je naar Nadine mailen of bellen (+31 6 57 79 23 27).