Vacature: medior Transitiemaker (x/v/m) 

vacature
header_medium

Wil jij je inzetten voor een duurzame en rechtvaardige toekomst? Als transitiemaker help jij organisaties met het versnellen van transities. Van gemeenten tot woningcorporaties en van marktpartijen tot kennisinstellingen. Sta jij te popelen om jouw duurzaamheidsambities te vertalen naar integrale oplossingen? En spreekt werken in een zelfsturend team jou aan? Lees dan snel verder!  

Werken bij Squarewise 

Squarewise is een transitiebureau dat de nieuwe wereld helpt vormgeven. Uit liefde voor de aarde, met aandacht voor de samenleving. We zijn geen specialisten maar generalisten met systeemperspectief en zoeken verbinding. Het team van gedreven professionals richt zich op vier transities: de energietransitie, de materialentransitie, landbouwtransitie en de waardentransitie. Daarvoor creëren we duurzame visies, verbinden we de juiste partijen in nieuwe samenwerkingsverbanden, experimenteren we om het onbekende te verkennen, en zijn we zelf, als sociale onderneming, een voorbeeld van de veranderingen die we voor ons zien.  

Squarewise is een zelfsturende sociale onderneming. Dit betekent dat we geen directie meer hebben en gezamenlijk besluiten nemen op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen. In dit filmpje zie je hoe onze zelfsturende organisatie werkt. Naast de projecten speel je een actieve rol binnen de interne organisatie van Squarewise. 

Wat ga je doen? 

Als transitiemaker ga je aan de slag met diverse opdrachten, waarbij je jouw meegebrachte kennis en ervaring inzet om duurzame transities te versnellen. Je beweegt in een complex en snel veranderend speelveld en schakelt snel tussen verschillende rollen en taken (als projectleider, stakeholdermanager, meedenker, etc.). Daarbij kan jij de rol van projectleider oppakken (of daar snel in groeien). Als projectleider ben je verantwoordelijk voor zowel de planning als de uitvoering en aansturing van een project. Dat vraagt om visie, samenwerking en leiderschap. Daarnaast werk je mee aan interne en externe kennisdeling en begeleid je junioren waarmee je samenwerkt.  

Voorbeelden van werkzaamheden zijn: 

 • Het aanjagen van doorbraakprojecten binnen een netwerk van circulaire koplopers in de bouw;  
 • Het ontwikkelen van strategieën voor de opschaling van duurzame innovaties in een provincie; 
 • Het opzetten en begeleiden van nieuwe samenwerkingen tussen regionale woningcorporaties op het thema de energietransitie en circulair bouwen. 

Voor een overzicht van onze projecten verwijzen we je graag door naar onze projectenpagina. 

Wie zoeken we? 

We zijn benieuwd naar wie je bent en welk talent jij toevoegt aan Squarewise. Wat we van jou verwachten: 

 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring; 
 • Je bent gemotiveerd om je in te zetten voor een duurzame en rechtvaardige wereld en deelt de missie en de waarden van Squarewise;  
 • Je vertaalt moeiteloos complexe materie naar praktisch en toegankelijk advies; 
 • Je durft eigen beslissingen te maken en kiest bewust voor het werken in een zelfsturend team; 
 • Je kunt je zowel schriftelijk als mondeling in het Nederlands helder uitdrukken. 

 Het is een pré als je ervaring hebt met het volgende: 

 • Aantoonbare ervaring met projectmanagement of een projectmatige functie;  
 • Eén of meerdere van onze thema’s (de energie-, de materialentransitie, landbouwtransitie en waardentransitie). 

Jouw vooruitzicht 

Bij Squarewise krijg je de kans om écht impact te maken voor een duurzame wereld en rechtvaardige samenleving. Je maakt deel uit van een hecht en open team met alle vrijheid voor eigen ideeën en initiatieven, waarin we elkaar helpen te groeien en verantwoordelijkheden en spanningen te delen.  

Wat we jou nog meer bieden:  

 • Je begint met een bruto maandsalaris tussen € 3.250,- en € 4.500,- op basis van een fulltime dienstverband. De hoogte van je salaris is afhankelijk van de relevante werkervaring die je meebrengt; 
 • Een jaarcontract voor minimaal 32 uur per week met uitzicht op een vast contract;  
 • Een uitgebreid netwerk van koplopers in de duurzaamheidssector; 
 • Veel aandacht voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. Denk aan een opleidingsbudget, een maandelijkse opleidingsochtend, en 2x per jaar een trainingsdag met het hele team; 
 • Een NS-business-card voor woon-werkverkeer, een laptop en Fairphone, en de vrijheid om deels thuis te werken. 

Enthousiast? 

Stuur je CV en motivatie (tekstueel of in een andere vorm die bij jou past) waarin je toelicht hoe jij ons team versterkt én wat een duurzame en rechtvaardige wereld voor jou betekent naar sollicitatie@squarewise.com onder vermelding van ‘vacature medior transitiemaker’.  

Voor deze vacature werken wij niet met een vaste sluitingsdatum maar zoeken door totdat wij een geschikte kandidaat gevonden hebben. Wij nodigen je daarom uit om zo snel mogelijk te solliciteren. 

Hoe gaat het verder?  

 • Je hoort zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 2 weken, of je bent uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek; 
 • Zijn we enthousiast? Dan nodigen we je uit voor een tweede gesprek waarbij je een casus krijgt voorgelegd; 
 • We bepalen de startdatum samen in overleg.  

Meer informatie?  

Neem dan contact op met Dieke Schutjens (transitiemaker). Je kunt Dieke bereiken tijdens kantooruren van dinsdag t/m vrijdag op telefoonnummer 06 833 107 85.  

Ons uitgangspunt is dat verschillende perspectieven en diverse sociale identiteiten nodig zijn om met elkaar een duurzame en rechtvaardige wereld te realiseren. Heb jij vragen over diversiteit, inclusiviteit en gelijkwaardigheid (DIG) binnen onze organisatie? Lees dan onze FAQ over DIG op onze “Werken bij’’ pagina of neem contact op met onze Coördinator DIG en Rechtvaardigheid: Xenia Leito, via leito@squarewise.com. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld