transitiemaker

Vacature: Ervaren Transitiemaker

Werken aan een duurzame, inclusieve en mooie wereld. Dat is waar wij, de transitiemakers van  Squarewise, ons dag in dag uit voor inzetten. Om samen nog meer positieve veranderingen te realiseren zijn we op zoek naar een Transitiemaker (3+ jaar werkervaring). Wil jij impact maken bij een steward-owned, sociale onderneming? Lees dan snel verder! 

Wie we zoeken

 • Je bent gedreven om vanuit een eigen visie de duurzame transitie te versnellen;
 • Je kunt mensen inspireren en motiveren om tot actie over te gaan;
 • Je kunt systeemdenken en houdt overzicht in dynamische en complexe processen;
 • Je hebt ervaring met het creëren van nieuwe kansen en bent in staat om zelfstandig nieuwe opdrachten op te zetten voor het team;
 • Je wordt enthousiast van het vinden van nieuwe opdrachten om de vraagstukken van morgen aan te pakken;
 • Je bent een teamspeler met sterke communicatieve vaardigheden en vindt het leuk om jezelf en je collega’s te ontwikkelen.

Wat je ongeveer gaat doen

 • Gebiedsgerichte wijkaanpakken met een integrale blik op hoe bewoners, markt, gemeente, en andere stakeholders samen tot actie over kunnen gaan om  de omgeving duurzamer en inclusiever te maken.
 • Kennisinfrastructuur en samenwerking opbouwen voor (semi)-overheden om hen te helpen duurzame innovaties toe te passen.
 • Aanjagen van gebruik van circulaire bouwmaterialen/producten in de bestaande bouw.
 • Nieuwe business modellen ontwerpen voor duurzame boeren.

PS. Deze vacature is opgesteld op basis van onze visie op de benodigde kwaliteiten van een Transitiemaker. Ons uitgangspunt is echter dat diversiteit en onderlinge verschillen nodig zijn om met elkaar een duurzame en inclusieve wereld te realiseren. Dus herken jij je niet in alles wat wij vragen, maar word jij hier wel enthousiast van? Twijfel niet en neem contact op. We leren je graag kennen.

Over Squarewise en jouw rol

Squarewise zet zich in voor een duurzame gebouwde omgeving, die een positieve bijdrage levert aan het welzijn van haar inwoners en de natuurlijke omgeving. We zijn actief in de energietransitie, circulariteit en de landbouwtransitie. In projecten laten wij zien dat het anders kan, en verkennen we nieuwe wegen door middel van procesbegeleiding, of het opstellen van een duurzame visie of strategie. We zijn geen specialisten maar generalisten met systeemperspectief en zoeken verbinding en samenwerking met experts die ons aanvullen. We werken graag en vaak met een diverse groep van stakeholders zoals de gemeente, woningcorporaties, marktpartijen en vergelijkbare partijen die onder onze regie tot doorbraken komen.  

In jouw toekomstige werk als transitiemaker bij ons leid je verschillende opdrachten voor klanten, gemiddeld 2 tot 4 tegelijkertijd. Jij bent de projectleider in deze opdrachten en werkt samen in een team van collega’s, vaak 2 tot 3 mensen. De teams worden samengesteld obv expertise en persoonlijke ambitie. Voor een volledig beeld verwijzen we je naar onze projectenpagina.

Wil je weten over wat we verder allemaal doen? Hierbij twee leestips en een luistertip:

 • We zijn eigenaar van onszelf, een steward-owned organisatie die geen managers of directeuren kent, maar gezamenlijk de koers bepaald en de verantwoordelijkheid draagt voor de organisatie. Lees of luister over onze eigen transitie. Daarom hebben alle transitiemakers, naast het werk voor externe klanten, een of meerdere interne rollen om de interne organsiatie te ondersteunen. Denk aan de ‘talentontwikkelaar’, het ‘financieel mens’ de ‘lange-termijn strategiebewaker’ en de ‘party-praeses’. . Dit is onderdeel van onze steward-owned structuur.
 • Als sociale onderneming sturen we niet op geld, maar op impact. Lees over deze impact, onze collega’s en onze opdrachten in onze tweede impactrapportage
 • Net als andere sociale ondernemingen werken wij aan de hand van de Theory of Change (ToC). In deze ToC beschrijven we welke verandering wij nastreven en hoe we die willen realiseren. 

Ben je geïnteresseerd? Stuur je motivatie op voor vrijdag 16 juli 17:00 uur, dat mag tekstueel, in een videoboodschap of andere vorm die bij jou past, en CV naar Nadine Troost via troost@squarewise.com. Ook helpen we je graag met vragen over onze organisatie of deze vacature (ma-di-do-vrij beschikbaar via +31 6 57 79 23 27).

Adres

Pand Noord
Meeuwenlaan 100
1021 JL Amsterdam

Contact

info@squarewise.com
+31 (0) 20 447 39 25

Volg ons

Logo Code Sociale Onderneming