Stage: circulaire energietransitie

Squarewise is een netwerk van mensen die geloven dat de wereld moet en gaat veranderen in een duurzamere samenleving. Deze veranderingen krijgen steeds meer vorm, maar de grote stappen moeten nog gezet worden. Het is onze missie om deze duurzame transitie, met name in de bouw- en energiesector, te versnellen. Wij zoeken een student in de laatste fase van een master die interesse heeft in de relatie tussen de circulaire economie en de energietransitie in de gebouwde omgeving.

Wat ga je doen?

De eerste woonwijken in Nederland worden klimaatneutraal en aardgasvrij, de regionale energiestrategieën krijgen vorm en het Klimaatakkoord moet de stappen richting CO2-reductie concretiseren. Maar in 2050 is de ambitie niet alleen een klimaatneutrale, maar ook een circulaire samenleving. In de gebouwde omgeving raken deze doelstellingen elkaar direct; overal renoveren en isoleren betekent betere woningen en minder energieverbruik, maar ook het gebruik van meer materialen.vacature Daar moeten we goede afwegingen in maken. Squarewise ziet dit als een belangrijk en urgent onderdeel van de transitie en wil daar aan bijdragen. Voorbeelden van onderwerpen die interessant zijn:

  • Het Klimaatakkoord stuurt op CO2 neutrale woningen om aan het Parijs-akkoord te voldoen. Tot welk niveau is isoleren voor energiebesparing verstandig als de CO2 footprint van materiaalgebruik wordt meegerekend?
  • In het realiseren van opwek van zonnepanelen en windmolens hebben we niet alleen ruimte nodig; de panelen en molens moeten ook worden gebouwd. De techniek-keuze wordt vooralsnog vooral financieel onderbouwd. Maar wat als schaarste van grondstoffen echt een rol gaat spelen, worden er dan andere keuzes gemaakt?
  • Circulaire economie en de gebouwde omgeving; materiaalgebruik is daar maar één onderdeel van. Hoe kunnen ook andere delen van de circulaire economie (deel-economie, hergebruik van materiaal en producten) ook een rol spelen en wat is daarvoor nodig?

Wie ben jij?

We zoeken iemand die:

  • impact-gedreven is met een wil om bij te dragen aan het realiseren van duurzame transities;
    affiniteit met of een achtergrond in energie en circulariteit;
  • bij voorkeur inhoudelijk op de hoogte is van ontwikkelingen en innovaties in de energie- of bouwsector;
  • met drive om Squarewise collega’s kan enthousiasmeren en inspireren op het onderwerp waar zij/hij onderzoek naar doet;
  • de Nederlandse en Engelse taal goed beheerst.

Wat biedt Squarewise?

We zijn een jong team dat werkt met een netwerk van inspirerende mensen die door dezelfde missie gedreven worden. We zijn ondernemend ingesteld. We geloven dat een wereld in verandering andere vaardigheden vraagt. Denken met je hart, durven samen te werken, openheid en lef. Dit herken je ook in de mensen die bij ons werken. Wij leiden unieke denkers op, authentieke aanpakkers die gedreven zijn om impact te behalen bij cliënten die zij helpen een duurzame rol te vinden in een wereld in transitie.

Wil jij meewerken aan het concretiseren van de koppeling tussen circulariteit en energietransitie in de bouw? Vind jij een van bovenstaande vraagstukken interessant of heb je een eigen idee? Neem contact op met of solliciteer direct door je motivatie en cv te sturen naar Saskia Tegnell: tegnell@squarewise.com. Solliciteren kan tot maandag 11 maart. 

Adres

Pand Noord
Meeuwenlaan 100
1021 JL Amsterdam

Contact

Marlies Franssens
info@squarewise.com
+31 (0) 20 447 39 25

Volg ons