Squarewise lanceert nieuwe spin-off: Woningwaard

woningwaarde

Woningwaard is een spin-off van Squarewise. De lancering hiervan vieren we graag – met jullie – tijdens onze nieuwjaarsborrel: donderdag 14 januari. Als projectontwikkelaar en transitiemaker zijn we al jaren actief in het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad. Het valt hierin op dat de particuliere woningmarkt door veel partijen gemeden wordt en voortgang hier nog veel te beperkt is. Squarewise zag daarom daar toegevoegde waarde voor een nieuw initiatief.

woningwaarde

Verduurzaming wordt eenvoudiger voor huisbezitters

Woningwaard heeft pakketten samengesteld waarin de woningwaarde centraal staat (d.w.z. gekoppeld aan het energielabel). De particulier kan er online verbeterd comfort, geluidsisolatie of verhoogde (inbraak-)veiligheid kopen, wat tegelijkertijd zorgt voor energiebesparing en labelverbetering. Bijzonder is dat Woningwaard de totale uitvoering voor de particulier realiseert. De installatie zit inbegrepen bij alle pakketten die Woningwaard aanbiedt.

Het hebben van een groen energielabel heeft meerdere voordelen.

Minder energieverbruik leidt tot een grote besparing op de energierekening. Ten tweede verhoogt een groen energielabel de woningwaarde en dat gaat om substantiële bedragen; tot zo’n €25.000 verschil tussen een label G en een label A (klik hier voor de resultaten van het onderzoek van TIAS). Ook zien woningen er vaak beter onderhouden uit en het belangrijkste: de woning is veel aangenamer om in te wonen zonder tocht en koude plekken in huis.

Op weg naar gebouwgebonden leningen

Een gemiddelde rijwoning in Nederland heeft een energierekening van meer dan €150,–. Elke maand wordt dat bedrag weer aan een energiemaatschappij betaald en dit zal pas ophouden als het geld gebruikt wordt om die maandelijkse rekening omlaag te brengen. Zo is investeren in verduurzaming direct verstandig. Daarnaast biedt de overheid allerlei subsidies en goedkope leningen aan om de doelstellingen uit het Energieakkoord te halen.

Maar toch, zeker voor grotere ingrepen, moet er vaak een lening aangegaan worden. Vorige maand heeft Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven (D’66) een motie ingediend om mogelijkheden te creëren voor gebouwgebonden leningen. Dat is een lening die niet met de bewoner ‘meeverhuist’, maar ‘achterblijft’ bij de woning. In het ideale geval is de leninglast even hoog, of lager dan de energielasten die ermee bespaard zijn. Inmiddels is de motie aangenomen. Hoe de uitrol er precies uit gaat zien, moet nog bezien worden, maar de discussie toont de zoektocht van de Tweede Kamer om de mogelijkheden te vergroten om meer huisbezitters te helpen sneller naar een groen energielabel over te stappen. Kansrijk voor Woningwaard!

Nieuwjaarsborrel

Op 14 Januari vieren wij de lancering van Woningwaard tijdens onze nieuwjaarsborrel. Van 16:00 – 18:00 zal er een kort inhoudelijk programma zijn, vanaf 18:00 worden er drankjes en hapjes geserveerd. Meer informatie hierover volgt.

Woningwaard is een van onze ventures.

Meer publicaties van ons lezen? Kijk hier.